Δελτίο Τύπου 08/02/18

Εν αναμονή της αντίδρασης των Αρχών του Πανεπιστημίου Κύπρου μετά την προειδοποιητική απεργία της Συντεχνίας των Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) – (PDF)

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της απεργίας της ΔΕΔΕ στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2018 που αγκαλιάστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των διδακτορικών εργαζομένων στο Π.Κ. και βρήκε θετική ανταπόκριση ανάμεσα στους φοιτητές του πανεπιστημίου όπως και σε ακαδημαϊκές συντεχνίες και στις γενικές συντεχνίες των εργαζομένων αναμένουμε από τις Αρχές του Π.Κ. να υλοποιήσουν τη συμφωνία του Ιουνίου 2017 και να μας καλέσουν επίσημα ως Εκπροσώπους των Διδακτορικών Επιστημόνων σε ένα θεσμικό διάλογο για τη ρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η απεργία της ΔΕΔΕ ήταν μόνο μια προειδοποιητική πράξη που ήθελε να στείλει το μήνυμα στην Πρυτανεία του Π.Κ. ότι οι Διδακτορικοί Επιστήμονες σε μη οργανικές θέσεις δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να δεχτούμε οτιδήποτε λιγότερο από την άρση των κακών συνθηκών απασχόλησης και του επισφαλούς καθεστώτος εργοδότησης μας στο Π.Κ.

Απεναντίας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μη αποκλειόμενης και της κλιμάκωσης των απεργιακών μέτρων, σε περίπτωση που οι Αρχές του Π.Κ. επιμένουν να αγνοούν τα δίκαια αιτήματα μας και ταυτόχρονα να εφαρμόζουν τους ίδιους κακούς όρους απασχόλησης.

Επιφυλασσόμαστε να ανακοινώσουμε προσεχώς τα επόμενα μας βήματα